NoviLogo.png

 

TENIŠKI KLUB KRŠKO IN NJEGOVA VLOGA V OBČINI KRŠKO V ZADNJIH DVAJSETIH LETIH

Teniški klub Krško je bil ustanovljen maja leta 1986, takrat še brez lastnih igrišč. Po ustanovitvi je bilo usposobljeno igrišče z umetno maso v Brestanici, dokončani obe igrišči na Senovem, leta 1988 pa še štiri peščena igrišča in dvoje asfaltnih v Krškem, na sedanji lokaciji. V prvih treh letih se je v klub vpisalo več kot 880 članov, kar ga je uvrščalo med najbolj množične športne organizacije v občini Krško.

Organizirana redna vadba za otroke v Teniškem klubu Krško poteka že od leta 1988, leto kasneje pa je klub pričel tudi z organizacijo večjih teniških tekmovanj v okviru nacionalne panožne zveze. Zvestim članom pa je klub že od samega začetka prirejal različne družbeno zabavne prireditve in srečanja.

Omenjeno pestro preteklost kluba dopolnjujejo tudi klubski rezultati, predvsem v ligaških tekmovanjih, kjer v takratni 3c. slovenski ligi praktično niso imeli pravega nasprotnika.

Klub je v času svojega delovanja prešel v organizacijo, ki razpolaga s šestimi zunanjimi igrišči, tremi pokritimi igrišči, z lastnim usposobljenim trenerskim kadrom ter z zavidljivim številom članov iz celotne regije Posavje.

Vodstva in člani so s svojim požrtvovalnim delom ogromno prispevali k izgradnji in vzdrževanju športne infrastrukture za potrebe rekreativnega in tekmovalnega športa tako v mestu Krško, kot tudi občini Krško. Z organizacijo teniške šole, lige, rekreativnih turnirjev, tečajev in družabnih srečanj, pa je klub vsa ta leta skrbel za dosledno realizacijo slogana »Zdrav duh v zdravem telesu«.

NEKAJ UTRINKOV IZ ZGODOVINE KLUBA

zgodovina

Naši partnerji

obcina krsko Logo Ece 20